Časopis Miminko
facebook
Obálka časopisu Miminko Aktuální číslo
Elektronická verze časopisu Miminko

Cestujeme na dovolenou: Jak rychle uvařit


Cestujeme na dovolenou: Jak rychle uvařit

Během letní dovolené chceme využít co nejvíce času pro společný program s dětmi. Těšíme se na plavání a hry v moři nebo bazénu, rádi bychom si užili ničím nerušené chvíle. Jak na to, aby se vše podařilo?

Dovolená uteče strašně rychle a my ji nechceme strávit vařením, praním, nebo uklízením. Péče o děti a celou rodinu ale znamená postarat se o stravu, čisté oblečení a příjemný pobyt. Řada rodin se vydává na cesty po vlastní ose a preferuje bydlení v apartmánech, chatách nebo chalupách, kde si dopřejí klid a odpočinek od celoročního shonu. Jenže se tu nedají čekat služby, které nabízejí hotely. Jak z toho ven?

Pomocníci při vaření

Apartmány či chalupy bývají vybavené nádobím pro přípravu a servírování jídla. Dopředu ale nevíme, co všechno je na místě k dispozici, a tak můžeme být nemile překvapeni, když nám chybí pánev na vajíčkovou smaženici, nebo velký hrnec pro přípravu těstovin. Co s tím? Ideálně zatelefonovat nebo napsat majiteli, který objekt pronajímá, a jednoduše se zeptat. Když se to nepodaří, zkuste si přečíst recenze, které k ubytování nabízejí různé pronajímací platformy. Dalším řešením je vzít s sebou nějakého univerzálního pomocníka, s nímž máte zkušenosti z vlastní kuchyně. Můžete to být tyčový mixér, který jste zvyklí každodenně používat, horkovzdušná fritéza nebo multifunkční hrnec.

Sencor

Tip na praktického pomocníka

Multifunkční fritovací hrnec Sencor SFR 9400WH není jen výkonný, ale i praktický. Jeho čtvercový design umožňuje maximální využití prostoru v kuchyni, zatímco speciálně tvarovaná poklice z odolného tvrzeného skla umožní snadno monitorovat pokrok při vaření. Kombinuje vysokou funkčnost, jednoduchost použití a nepřebernou spoustu možností přípravy jídel.

Tip na rychlé jídlo od Panzani nejen na cesty

A máme tu léto a prázdniny. Už se nemůžete dočkat, až vyrazíte na dovolenou? Přemýšlíte, co budete vařit? Příprava pokrmů by měla být snadná, časově nenáročná, ale zároveň si chcete všichni společně pochutnat? Pak doporučujeme novinku – Fleky Panzani, které můžete servírovat s hotovými omáčkami Panzani anebo jen tak se zeleninou či na sladko, třeba s cukrem a mákem.

Panzani

Máme pro vás tip – pokud chcete správně uvařit těstoviny, neváhejte použít hodně vody, to znamená asi 1 litr na 100 g těstovin. Těstoviny se tak rovnoměrně provaří a budou ještě chutnější! Nejlepší je těstoviny vařit v otevřeném hrnci bez pokličky.

Inspirujte se na www.panzani.cz

Osvědčené recepty na každý den

Prázdniny a dovolená, to jsou chvíle, které nás často nejvíc okouzlí nečekanými okamžiky, neplánovanými zážitky, neobvyklými příhodami. U vaření je ale lepší si všechno naplánovat předem. Kreativní kouzlení v kuchyni si nechme na doma, v létě se budou hodit osvědčené (a hlavně hodně rychlé) recepty.

Tip na prázdninové vaření

Velká prázdninová bichle autorek Pavlíny Mähringové a Veroniky Břicháčkové obsahuje na více než 400 stránkách 190 perfektních receptů na celé léto. Těšit se můžete mimo jiné na sladké i slané snídaně, jednoduché obědy, grilování pro masožravce i vegetariány či pestrou paletu zeleninových a ovocných salátů. Chybět samozřejmě nemůžou ani dobroty na výlety.

Bichle

S laděním receptů pomáhala nutriční terapeutka Dana Hrnčířová. Za přečtení tak rozhodně stojí i úvodní část knížky, kde se na pár stránkách dozvíte spoustu užitečných informací o tom, jak se stravovat v létě. Většina receptů má svou alternativu pro přípravu bez lepku, laktózy, BKM a vejce. Každý recept obsahuje barevnou fotografii a informace o náročnosti a času přípravy.

V prodeji na www.vicnezkucharka.cz/…ninovabichle.

Cestujeme na dovolenou: Kam jet s dětmi o prázdninách

Cestujeme na dovolenou: Vybíráme brýle proti slunci

Cestujeme na dovolenou: Co sbalit do lékárničky

Cestujeme na dovolenou: Jak ochránit děti i sebe před hmyzem, sluncem a úrazy

Cestujeme na dovolenou: Jak rychle uvařit

Cestujeme na dovolenou: Jak se vyhnout rizikům, na co si dát pozor a proti čemu se pojistit

Cestujeme na dovolenou: Autem, letadlem či lodí…

Cestujeme na dovolenou: Jak uložit zavazadla, kam dát jízdní kola a jak cestovat s přívěsem

Cestujeme na dovolenou: Jak s dětmi zvládnout cestování v létě

Cestujeme na dovolenou: Hry ve vodě s miminky i batolaty

Cestujeme na dovolenou: Hygiena na cestách a co budeme potřebovat pro miminka i dospělé


Romana Černá a redakce

18. 6. 2024


Zpět na přehled článků


Otazníky kolem tuků: Jsou nebo nejsou vhodné v…

Ve stravování máme tendenci občas některé potraviny favorizovat a jiné zatracovat. Do té druhé skupiny mnozí z nás řadí tuky, ale je to správné? Tuk je důležitou složkou naší výživy a v těhotenství je jejich konzumace žádoucí. Záleží ale na tom, zda si je dokážeme dobře vybrat a sníst jich optimální množství. Potravinová pyramida… Celý článek >>

Bazalka a Bolognese - základ pro těstoviny v…

Těstoviny s rajčatovou omáčkou, oblíbené jídlo dospělých i dětí, bývají pravidelně na jídelníčku v mnoha rodinách. Milovníky této kombinace v italském stylu potěší dvě novinky na trhu, s nimiž lze vykouzlit oběd či večeři snadno a rychle. Rajčatová omáčka s bazalkou je dobrý základ pro složitější a rafinovanější italské pochoutky.… Celý článek >>

Září je měsíc biopotravin. Která získala titul…

Ekologické zemědělství a výroba biopotravin si získávají stále větší oblibu. Ať už se pro biopotravinu rozhodneme proto, že nám více chutná, považujeme ji za zdravější, nebo chceme být ohleduplní k životnímu prostředí, zajímá nás, jak kvalitní jsou biopotraviny. Inspiraci můžeme hledat třeba i v soutěži Nejlepší biopotravina roku. ==*… Celý článek >>